Гордън Рамзи





Ранни години Гордън Джеймс Рамзи е роден на 8 ноември 1966 г. в шотландския град Джонстън, но поради бурните (и неуспешни) търговски дейности на баща си, той прекарва детството си в постоянно преместване, докато през 1976 г. семейството окончателно се установява в града на Стратфорд на Ейвън. Обича футбола и от 12-годишна възраст започва да играе за отбора на Уорикшир в категория „младежи до 14 години“. На 19-годишна възраст той получава покана да играе за клуба на Рейнджърс, но последвалата контузия на менискуса на левия крак слага край на бъдещата му кариера като футболист.


Ученик Две години по-късно Рамзи се премества в „Льо Гаврош“, първият тризвезден ресторант във Великобритания, където усъвършенства уменията на класическата френска кухня с потомствения готвач Албер Ру. Година по-късно Ру решава да напусне „Льо Гаврош“ и поканва Гордън Рамзи с него в хотел „Дива“, нов луксозен курортен ресторант във френската част на Алпите. След известно време Рамзи се премества в Париж, където работи три години с такива готвачи като Гай Савойе и Джоел Робушон. След като завършва обучението си, Рамзи приема предложение да работи като готвач на частна яхта.

Trulli